Tillsammans blir vi alla vinnare.

  • Du får snabb, professionell hjälp med hushållsnära sysslor och enklare snickar- och målartjänster av skickliga och motiverade hantverkare.
  • Direktjobbarna blir coachade av Hammarby Hockeys ledare och får en efterlängtad möjlighet att försörja sig och en väg in på den svenska arbetsmarknaden.
  • Hammarby Hockey tar ett stort samhällsansvar och får del av vinsten, vilket gör att klubben kan utvecklas ytterligare.

DirektJobb ska ge jobb direkt.

DirektJobb är en del av Hammarby Hockeys hållbarhetssatsning och ett initiativ för att ge nya svenskar med bakgrund som hantverkare – direktjobbare – en efterlängtad chans att arbeta och försörja sig, träffa svenskar och lära sig språket. Direktjobbarna utför enklare sysslor i hem och trädgård (RUT och ROT),
och rekryteras från våra samarbetspartners Stadsmissionen och Arbetsförmedlingen. De har lång yrkeserfarenhet, stort engagemang och vill bli en del av det svenska samhället. Vårt mål med initiativet är att direktjobbaren ska komma in på arbetsmarknaden och bli fast anställd.

För att lyckas med detta har varje direktjobbare en coach från Hammarby Hockey som ser till att allt går rätt till, att jobbet utförs på rätt sätt och i rätt tid. Direktcoacherna är pensionerade Hammarbyledare – ofta hantverkare själva – med lång erfarenhet, som fungerar som en brygga mellan kund och direktjobbare. Kort sagt en garant för att undvika problem och missförstånd. Därför kan vi också garantera att våra kunder blir nöjda. När jobbet väl är utfört och utvärderat tillsammans med kunden, kan bra betyg och referenser hjälpa direktjobbaren att steg för steg söka sig in på den traditionella arbetsmarknaden.

Hammarby Hockey tar genom detta initiativ ett stort samhällsansvar och bidrar med idrottens integrerande kraft, där ledarskap och värderingar som laganda, ansvar och att förtjäna sin plats är viktiga delar. De flesta nya svenskar har dessutom stor erfarenhet från idrottande och föreningsliv i sina hemländer och känner sig trygga i våra coachers händer. Utöver detta får Hammarby Hockey del av överskottet, vilket kommer att riktas direkt till klubbens barn- och ungdomsverksamhet.

Ledning, rådgivare och styrelse.

Erik Tivelius
VD

Erik är serieentreprenör inom varumärkesutveckling och är en av grundarna av DirektJobb.

erik.t@direktjobb.se
0705-448 409

Rådgivare

  • Sven-Otto Littorin – Tidigare arbetsmarknadsminister
  • Patrik Björkman – Företagsutvecklare

Styrelse

  • Sven Gustafsson – Hammarby Hockey
  • Calle Reimers – Hammarby Hockey
  • Peter Nordström – DirektJobb
  • Erik Tivelius – VD Hammarby Hockey / DirektJobb